Dah lunch ker semua?..
Mesti dah lunch kan..
Hari ni kan cuti masak pun awal la kan..
Masak awal..makan pun awal...
Aku pukul12 dah lunch dah...hahahaha..
Kemain awal kan..
Nah ambk udang ni sekor buat cicah2 petang plk...
Actually ni aku goreng semalam sebab teringin nak cicah2 depan tv..
En Hubby beli udang kemain banyak..
So asing la ckit2..separuh untuk masak hari ni..
Separuh lagi kitaorg dah melantak semalam...
Bahan-Bahan
10-15 ekor udang sederhana besar
50 gm tepung gandum
20 gm tepung jagung
5 gm serbuk penaik
120ml air
3/4 kiub ayam
Cara Membuat
Cara Membuat
1. Bersihkan udang dan perapkan dengan sedikit garam.
2. Masukkan tepung gandum,tepung jagung dan sebuk penaik dan serbuk perasa
3. Larutkan ia bersama air yang diletakkan sedikit demi sedikit dan sedikit kiub ayam
4. Panaskan minyak dan celup udang didalam adunan tepung tadi
5. Goreng sehingga keemasan setelah siap boleh hidangkan.
cicah dengan sos... dan salad...so ymmmyyy...
ReplyDeleteadda pun cicah ngn sos thai...sodapppp...
Delete