Semalam ada sedara datang umah...
So aku masak ringkas2 jer..
Masak ala-ala kampung jer..
Nak ambak gambar semalam pun tak sempat dah..
Jadi nak tayang pun dah tak bleh.
Agar-agar ni pun nyaris2 gk..
Nasib baik sempat gk la ambik secara curi2..hehehhe..
Agar2 ni memang dah pemes dikalangan blogger masak2 nih..
Asalnya dari umah CMG...
Ni aku tengok kat umah fara dean
Dia punya versi bandung..
Aku plak godek sirap kat umah ni tak jumpa so terpaksa la wat versi pandan...
Versi pandan pun sodappp okeyy...
Kena plak time panas2 semalam...
Seketui-ketui lesap...
Nyaman di anak tekak...
Sumber : Fara Dean , CMG & Along Roz
Bahan-bahan
1 paket Agar-agar tali
200g Gula
800ml Air
200g Gula
800ml Air
1 tin Susu cair
3 helai Daun Pandan
1 cawan cincau
3 helai Daun Pandan
1 cawan cincau
1 s/k pewarna hijau
Cara-cara :
1. Masukkan air dan gula sehingga menggelegak. Kemudian masukkan agar-agar kacau dan diikuti semua bahan.
2. Buang daun pandan dan tambahkan cincau.
3. Matikan api dan masukkan dalam acuan..
4. Biarkan sejuk seketika dan masukkan dalam peti ais..
No comments:
Post a Comment