Pagi ni breakfast ngn nasi goreng jer..
Tapi tambahan aku buat kepak ayam madu nih..
Aku rasa memang ramai kan yang suka makan kepak ayam nih..
Aku kalau nampak ada yang jual konpem berhenti beli..
Suka betul aku kepak ayam nih..
Actually kepak ayam ni aku perapkan semalam lagi..
Bagi dia sebati betul baru sedap..
Nanti kalau sesapa nak cuba bleh la cuba yer..
SUMBER : Rafina@koleksi resepiku
BAHAN-BAHAN:
10 ketul kepak ayam
6 ulas bawang putih | ditumbuk
3 sudu makan madu
2 sudu makan kicap pekat
2 sudu makan sos tiram
1 sudu teh serbuk lada sulah
Minyak untuk memanggang
CARA-CARA :
1. Gaulkan ayam bersama semua bahan sehingga sebati.
2. Kemudian perap semalaman dan simpan di dalam peti sejuk.
3. Akhir sekali, panggang kepak ayam di atas bara api.
Renjis-renjiskan minyak dan lebihan perapan pada kepak ayam.
Terbalikkan ayam dan panggang sekata.
Angkat dan sedia untuk dihidangkan.
ratah pun sedap ni ... :-)
ReplyDeletetu la 10 ketul pun tak cukup kalau ratah2 ni..
Delete