KAWAN-KAWAN TERSAYANG

Wednesday 25 July 2012

Asam Rebus Ikan Kembung



Ni lauk ku hari ni...
Punya la berangan sambil masak ku letak minyak dlm periuk siap tumis bagai...
Adoiiii ni xdipanggil rebus dh ni...huhuuh
Lantak la kan..janji sendiri nk makan..sapa suh berangan smbil masak...
Campur plk nk cepat..ngn Rusydi menjerit mintk dukung..hadoiiiii...
Lauk ni jer mudah aku nk wat...makan plk ngn ulam timun cicah budu..ok la kan...


Bahan2
2 ekor ikan kembong 
7 biji bendi 
4 ulas bawang merah - kisar
2 ulas bawang putih - kisar
15 biji cili padi - kisar
1 biji cili merah - kisar
1 cm kunyit hidup - kisar

Cara Memasak:
1. Masukkan air dan semua bahan kisar.

2. Bila ikan setengah masak masukkan bendi. Biar seketika Angkat dan Hidang..













2 comments:

  1. salam kenal & salam ramadhan..akak follow sini ye..no:48, tersilap masak pun rupa macam sedap jer tu..tumis pun kira rebus juga la tu..janji sedap kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal gk..tu la..silap2 pun hbis gk..tu la kalau dh ada ulam ngn budu tu..kuah pun licin..

      Delete