Hari ni malas nk taip panjang2...
Layan resepi jer la....
Resepi dr Dapur MaDiHaa :
2 ekor ikan kembong
3 - 4 keping asam gelugur
1 kuntum bunga kantan atau 1 helai kecil daun kunyit - aku xletak sbb xde stok
air secukupnya
bendi atau terung - pun xde stok
daun kesum - aku tmbah
garam, serbuk perasa & sikit gula dlm setengah sudu kecik jer
Bahan2 Kisar
4 ulas bawang merah
2 ulas bawang putih
25 biji cili padi (ikut suka ler nak pedas macamana )
1 biji cili merah
1 cm kunyit hidup
Cara Memasak (
1. Jerang air dan masukkan semua bahan2 kecuali sayur pilihan anda.
2. Bila ikan dah setengah masak baru masukkan sayur dan sesuaikanlah rasanya. Dah siap!!
sydi ngn mama ngh tggu tok su smpai dr airport
mama plk style cm indon dh baju kaler lain tudung kaler lain...
aku main capai jer nk cepat punya pasal...hhehehe
No comments:
Post a Comment