Thursday, 6 December 2012
Kacang Panjang Goreng Dengan Hati Ayam
secekak kacang panjang
1 btg lobak merah
5 kpg hati ayam
3 ulas bawang putih ~ dihiris
1 sudu besar serbuk lada hitam
1 sudu besar kicap manis
1/2 sudu kecil serbuk kunyit
1/3 cawan air
garam
Panaskan minyak dlm kuali dan tumis bawang putih hingga wangi dan keperangan.
Masukkan serbuk lada hitam dan kicap manis.
Kacau2 kejap baru la dimasukkan hati ayam.
Goreng hati ayam seketika dan masukkan air.
Biarkan mendidih dan kering sedikit air baru la dimasukkan kacang panjang dan garam.
Kacau hingga rata & angkat...
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
sedapnyaaa..klu akk x jadi lauk nie..ratah2 jew..he hhee
ReplyDeletesama la...adda pun main ratah2 gk...tu yg wat byk ckit..spare untuk meratah jer..kihkihkih
DeleteHati ayam ni elok untuk tambah darah...
ReplyDeletebetul kan K.Amie...adda klu g pasar malam suker gk beli hati ayam yg cucuk2 tuh...hihihi..
Delete