Ok dah tau kek batik aku tu nampak sememeh sangat kan...
Tapi nk tepek jgk...
Walaupun gambar tak cntik...
Maklumlah guna kamera murAH Jer....
Dok intai2 umh Sue-HaSue nampak berkenan...
Tapi naper tgk dia susun cantik....
Potong pun cantik2...
Ada tips x? huahuahuahau,....
SUMBER : Sue-HaSue
Bahan-bahan ( 1 kg )
* 200gm millo
* 250gm butter
* 3 sudu makan serbuk koko
* 1 tin kecil susu pekat manis
* biskut meri secukupnya
Cara-cara
* 200gm millo
* 250gm butter
* 3 sudu makan serbuk koko
* 1 tin kecil susu pekat manis
* biskut meri secukupnya
Cara-cara
- Sediakan Loyang yg dialas plastik bersih(tujuannya supaya kek tidak melekat dan senang diangkat dr loyang tanpa mencacatkannya)
- Cairkan butter dalam kuali atas api yang kecil sekali...
- Setelah cair masukkan susu,milo sedikit demi sedikit gaul sehingga milonya hancur
- Seterusnya masukkan serbuk koko.... gaul tanpa henti sehingga halus dan xberketul lg....
- Setelah pekat,boleh lah mula menyusun biskut marie di dalam loyang sehingga menutupi permukaan dasar dan ceduk adunan coklat kemudian ratakan l
- Susun lagi biskut marie dan lapiskan dengan adunan coklat.
- Ulangi langkah 4 dan 5 sehingga adunan habis
- Biarkan sejuk dan masukkan ke dalam peti sejuk semalaman.... potong dan siap untuk dihidangkan...
teringin nk mencuba bt dr awl thn lg...
ReplyDeleteresepi dh copy...
btnya blom lg...
hehehee...