Ok tau la pic aku tu buruk bebenor nampaknya..
Tapi tak kira aku nk tepek gk kt sini...
Janji ada jgk en3 aku ari ni...
Bahan bahan
- 2 ekor ikan cencaru
Bahan Tumbuk
- 3 biji bawang merah
- 2 ulas bawang putih
- sedikit belacan
- 5 biji cili
- sedikit air asam jawa pekat
- gula dan garam
(kasi tumbuk lumat semua bahan di atas)
Cara Cara
1. Masukkan bahan bahan yang ditumbuk lumat ke dalam perut ikan. Sumbat sampai bahagian kepala.
2. Kemudian goreng dalam minyak yg sedia panas. Angkat dan hidang.
kalau dah ada cendaru sumbatg, dah cukuplah saya lauk tu makan ngan nasi
ReplyDeletemakan ngn nasi panas2 sedap kan k.amie...adda suka makan lauk kering2 nih..
Deleteselalu buat tiap kali puasa. tp tahun ni tak dapat la nak buat.sibuk meniaga.huhu
ReplyDeletejemput join
http://lobaksusue.blogspot.com/2013/07/qr-mini-giveaway-ketiga.html
yeker...meniaga kt bazar ramadan ker?
DeleteInsyaAllah kalau xbusy bleh join...