Semalam tekak aku kemain lgi buat hal...
Siyes sangat2 dahaga...
Nak bercakap pun tak boleh...
Dah mcam budak tadika weii...
Memang baring je aku rasa tengahri tu...
Buka posa jer aku rasa setengah jug gk aku telan air...
Nasi pun dah tak larat nak telan....
Menu semalam...
Kari kepala ikan ni untuk en asben...
aku mmg tak makan kari kepala ikan ni...
Gigih masak tp xmakan hihihiih...
Aku punya paprik ayam....
Itu jer....
Memang pemalas kan...hahaha
SUMBER : CMG
1/4 cawan ibu sirap
Gula (dilarutkan dalam sedikit air panas ) -kadar gula mengikut citarasa masing-masing
3/4 tin susu cair (mat syorkan guna susu sejat IDEAL)
3/4 jug kuib ais
1/2 tin ice cream soda (mat letak 3/4 tin)
CARA MEMBUATNYA :-)
Satukan ibu sirap, air gula, susu cair dan ice cream soda, kacau rata dan masukkan kiub ais. Biarkan kiub air mencair. Tidak perlu tambah air kerana ini akan mengurangkan rasa lemak sirap bandung.
Resipi diatas tu menghasilkan 1 jug sirap bandung soda. Kalau nak masak dulu gula sirap ros pun ok, tambah daun pandan dalam sirap ros yang kita masak tadi untuk menambah keharumannya..
Menduga betul air siap Bandung tu haaa...
ReplyDeleteKenapa tk mkn kari kepala ikan adda sedap oiii rugi tau ehe
ReplyDeletebesar sgt Kak Noor...seram...ngn mata bulat...hahaha
Delete