Sejak dua menjak ni memang aku asyik pening kepala jer...
Ishh bukan ada isi ek...
Ini jenis migrain ke apa ntah...
Asyik pening jer..manjang badmood...
So en asben cakap maybe darah rendah kot sbb asyik gelap mata jer..
So en asben beli la hati ayam ni...
Nasib baik la aku ni jenis makan semua benda2 dalaman ni...
Aku mmg jenis makan xde la memilih bagai..
Apa yang ada aku telan..
So jadi la menu ayam goreng kunyit..
Pemalas punya orang kan...
Ni je masakan paling ringkas..
Campur jer kacang panjang sekali...
Hati ayam
1 sk serbuk kunyit
1 biji bawang besar - hiris
3 batang lada merah - hiris
1 sk serbuk perasa
garam cukup rasa
minyak masak
kacang panjang
Cara-caranya:
1. Gaul hati ayam dengan garam, serbuk perasa dan serbuk kunyit dan goreng.
2. Masukkan kacang panjang dan kacau sebati.
3. Bila kacang panjang hampir layu masukkan pula hirisan bawang dan lada merah, kacau sebati.
4. Biar hingga hirisan bawang dan lada merah agak layu barulah ditutup apinya.
Yang ni akak selalu buat..sedap kan masak macam ni...
ReplyDelete