MEnu di hari jumaat...
Ni menu utk bawak bekal skali...
Aku mmg suka lauk kering2 cmni...
Selamat mencuba yer...
SUMBER : syakitchen
2 bungkus cendawan tiram kelabu-dikoyak kecil
2 ketul dada ayam-dipotong kecil
2 ulas bawang merah-dihiris
1 ulas bawang putih-dihiris
3 biji cili padi-dihiris(yang ni sha tak letak)
1/2 sk serbuk kunyit
air secukupnya
garam secukupnya
cara-cara:
1)tumis bawang merah dan bawang putih sehingga wangi.kemudian masukkan isi ayam yang dipotong kecil tadi.gaul sebati dan biar sekejap.
2)masukkan pula cendawan,garam,kunyit dan sedikit air.biarkan mendidih dan cendawan lembut sedikit
3)bila air agak kering,rasa jika ok tutup api.sedia dihidangkan.
senang keje buat lauk 2 in 1 camni... akak pun suka gak...
ReplyDeletewah,,kebetulan ada cendawan kat rumah..biasanya goreng tumis cili padi letak halia & ikan bilis...bole cuba juga resepi ni!mudah pon mudah!
ReplyDeletehttp://blogmummyrifqiy.blogspot.com/