Adoiii talam ku rini xberapa nk merah..
Alsebabnya xukup sirap...
Pewarna plk xder..
Ku fikir sirap ada lgi..
Rupanya dah finish...
Tui pasal talam ku malap jer warnanya....
Takpe la janji rasa tu maintain...
SUMBER : Kak Zu Semanis Gula / CHEF AZIMAH
1 1/4 cawan tepung gandum
1 1/4 cawan tepung beras
3/4 cawan tepung ubi
1 1/4 cawan gula...bole kurangkan
4 cawan santan
1. Panaskan gula dan daun pandan dengan 1 cawan santan, sejukkan sebentar
2. Masukkan kedalam mangkuk dan campurkan kesemuanye.
3. Bahagikan kepade due bahagian.satu bahagian putih dan satu lagi letak perisa ros (sirap ros merah) dan sedikit pewarne merah.
4. Kukus selapis selapis, tiap lapis 10 minit, lapisan yang terakhir tambah 15 minit lagi.
No comments:
Post a Comment